Om mig

Göran Boström Naturmålare

Naturgalleriet

Ögonen är min kropps kameralinser, hjärnan är hårddisk och handen skrivare. Fantasin fungerar som bildbehandlingsprogram som ibland får ta bort, lägga till eller omforma den verklighet som omger mig. Minnet i en snart åttioårig hårddisk är ganska fullt och det finns inte plats för så mycket nytt. Gamla minnen bleknar och trillar bort och får lämna tillfälliga platser för nya intryck. Mycket av vad hjärnan inte förmått lagra finns någonstans i mina skissblock och dagböcker. Externa hårddiskar. Där kan jag vandra bakåt i tiden. Den vandringen kan bli ganska lång jämfört med den som ligger framför mig. Nyfiken på vad den har att erbjuda vandrar jag vidare. Än finns det några tomma ark kvar i skissblocket.


Naturen är min huvudsakliga arbetsplats. Där hamnar mina upplevelser i skissblocket eller på akvarellpapperet. Jägare och fiskare, där bössa och spö lika ofta byts ut
mot penna och pensel. Arbetar även som illustratör och skribent. Jag har gett ut tre egna böcker, ”Gränsland” (Banums förlag 1991), ”Skogsluft” (Naturia förlag 1996) och ”På andra sidan gärdesgården” (Setterns förlag 2003). Har haft ett flertal utställningar på olika gallerier.


Medlem i naturmålarföreningen ”Nordic Wildlife Art” och ”Föreningen svenska tecknare”

Göran Boström Centralvägen 55     835 97 Offerdal Tel: 070-2656161 E-post: goran@naturgalleriet.com

15 september. Mina upplevelser i skog och mark har genom åren resulterat i mängder av fulltecknade skissblock och akvareller.Tillsammans med dagboksanteckningar har mycket bevarats som annars skulle ha fallit i glömska. Här kan minnena åter få liv och med skissernas och fantasins hjälp finns jag åter i händelsernas centrum.Häromdagen hittade jag den här akvarellen från ett älgmöte i Myrdalen vid Backbodarna för några tiotal år sedan. En sensommarkväll i skymningen gick de här mäktiga "storoxarna" och betade. Med någon någon månad kvar till brunsten och med hornen fortfarande i bast gick de fortfarande i lugn och ro tillsammans.

Copyright @ All Rights Reserved