Om mig

Ögonen är min kropps kameralinser, hjärnan är hårddisk och handen skrivare. Fantasin fungerar som bildbehandlingsprogram som ibland får ta bort, lägga till eller omforma den verklighet som omger mig. Minnet i en snart åttioårig hårddisk är ganska fullt och det finns inte plats för så mycket nytt. Gamla minnen bleknar och trillar bort och får lämna tillfälliga platser för nya intryck. Mycket av vad hjärnan inte förmått lagra finns någonstans i mina skissblock och dagböcker. Externa hårddiskar. Där kan jag vandra bakåt i tiden. Den vandringen kan bli ganska lång jämfört med den som ligger framför mig. Nyfiken på vad den har att erbjuda vandrar jag vidare. Än finns det några tomma ark kvar i skissblocket.


Naturen är min huvudsakliga arbetsplats. Där hamnar mina upplevelser i skissblocket eller på akvarellpapperet. Jägare och fiskare, där bössa och spö lika ofta byts ut
mot penna och pensel. Arbetar även som illustratör och skribent. Jag har gett ut tre egna böcker, ”Gränsland” (Banums förlag 1991), ”Skogsluft” (Naturia förlag 1996) och ”På andra sidan gärdesgården” (Setterns förlag 2003). Har haft ett flertal utställningar på olika gallerier.


Medlem i naturmålarföreningen ”Nordic Wildlife Art” och ”Föreningen svenska tecknare”

Göran Boström Vickervägen 101    831 65 Östersund Tel: 070-2656161 E-post: goran@naturgalleriet.com